Обговорення проєкту освітньої програми Фінанси і кредит 2021 р. другого (магістерського) рівня

28 квітня 2021 року відбулося засідання кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету, одним з питань якого було обговорення змісту проєкту освітньої програми Фінанси і кредит 2021 р. другого (магістерського) рівня підготовки. До участі у засіданні кафедри було запрошено стейкхолдерів:

  • д.е.н., професора, завідувача кафедри економіки та управлінняЧеркаського державного технологічного університету Р. Манна;
  • д.е.н., професора, завідувача кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Черкаського державного технологічного університету О. Фінагіну;
  • заступника начальника управління СК «Еталон» А. Іщенко;
  • директора філії Черкаського ГРУ АТ КБ «ПриватБанк», к.е.н. В.Шуршина (члена групи розробників);
  • керівника УПО Держаудитслужби Т. Велько;
  • директора Департаменту фінансової політики ЧМР Т. Харенко;
  • Голову ГУ ДПС в Черкаській області А. Царюка;
  • здобувача вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня О.Настенка

В ході обговорення Т. Велько та Т. Харенко внесли пропозиції щодо наповнення освітнього компонента ОПП 4 «Економіко-математичне моделювання та інформаційні системи у фінансах» більш практичним аспектом. У свою чергу, від А. Царюка надійшла рекомендація щодо забезпечення більш ефективної реалізації фахової компетенції ФК01 «Здатність використовувати фундаментальні закономірності розвитку фінансів, банківської справи та страхування у поєднанні з дослідницькими і управлінськими інструментами для здійснення професійної та наукової діяльності».

Реагуючи на побажання стейкхолдерів Гарант освітньої програми І. Гончаренко внесла пропозицію трансформувати освітню компоненту ОЗП 1 «Методологія наукових досліджень» у «Методологія наукових досліджень у фінансах». Доцент Л. Бережна запропонувала врахувати рекомендації зміною ОПП 4 «Економіко-математичне моделювання та інформаційні системи у фінансах» на «Економіко-математичне моделювання та інформаційні системи у фінансово-кредитних установах»

Дякуємо всім учасникам за обговорення, конструктивні поради щодо удосконалення змісту освітньої програми та приємне спілкування!