У ЧДТУ пройшов майстер-клас від стейкхолдера – ПриватБанку в межах Global Money Week

23 березня 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри фінансів факультету економіки та управління у межах Всесвітнього тижня грошей відбувся цікавий майстер-клас «Новітні тренди банківської справи» від випускника кафедри фінансів ЧДТУ, а нині заступника директора ГРУ, РУ, СФ, АТ КБ «ПриватБанк» Ярослава Батієвича.

З вітальним словом до учасників офіційного відкриття звернувся ректор ЧДТУ Олег Григор, зауваживши, що Черкаський державний технологічний університет охоче долучається до Global Money Week та радо вітає випускників ЧДТУ у якості експертів. 

Мені дуже приємно, що наші студенти прагнуть бути фінансово грамотними, адже фінансова грамотність вкрай необхідна у сучасному світі незалежно від здобутого фаху. Фінансова грамотність невід’ємна складова успішної кар’єри та забезпеченого майбутнього, зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор

Як наголосила завідувачка кафедри фінансів Ірина Гончаренко, Всесвітній тиждень грошей має довгу та цікаву історію. Ще 27 жовтня 1924 року в місті Мілан зібралися банкіри ощадних банків із 21 країни світу та вирішили щороку відзначати «Міжнародний день заощаджень», що має на меті привернення уваги широких верств населення до необхідності забезпечення власної фінансової свободи та фінансової безпеки через відповідальну та осмислену фінансову поведінку. А у 1989 році «Міжнародний день заощаджень» був офіційно визнаний Директивою ООН. Розуміючи глобальність та важливість питання фінансової грамотності для всіх і для кожного, з 2012 року ця ініціатива була трансформована у Всесвітній тиждень грошей, що на сьогодні проводиться більше ніж у 170 країнах світу.

Під час спілкування зі студентами Ярослав Батієвич ознайомив майбутніх фахівців із ринком банківських послуг, різноманітними програмами, фішками та продуктами, які сьогодні пропонує «ПриватБанк». 

На прохання молоді експерт розповів про те, як змінився банківський ринок під час пандемії коронавірусу та поділився актуальними інноваціями й можливостями, що пропонує «ПриватБанк».

– Щоб досягти успіху, треба захотіти щось поміняти, потрібно полюбити те, що робите, якщо ж цього не зробити, то не вийде досягти максимального успіху. Я б порадив починати з малих цілей, планувати їх та поступово рухатися до поставленої мети. Не будьте пасивними і проявляйте свою активну життєву позицію – це однозначно Вам допоможе у майбутньому, – заохотив молодь до дій Ярослав Батієвич. 

Наприкінці зустрічі студенти продемонстрували щиру зацікавленість порушеною тематикою, що спонукало до численних запитань спікеру. Найактивніших юнаків та дівчат кафедра фінансів ЧДТУ відзначила заохочувальними подарунками. 

Переможцями в номінації «Найкраще питання професіоналу» стали:

Катерина Куц гр. ФК-181;

Нікіта Слободніченко гр.БО-202;

Костянтин Сандуца гр. ЕП-204.