Науковці кафедри фінансів ЧДТУ взяли участь у заходах Національного банку України в рамках Ukraine Economy Week 2020

П’ятий рік поспіль науковці кафедри фінансів ЧДТУ беруть активну участь у науково-практичних семінарах, конференціях та тренінгах, що організовує Національний банк України для викладачів фінансових та банківських дисциплін закладів вищої освіти України. І цього року, не дивлячись на карантин, Ukraine Economy Week 2020, що тривав впродовж останнього тижня травня, був насичений цікавими та надзвичайно актуальними подіями, що дають можливість викладачам в ході інтерактивної дискусії обговорити останні тренди фінансового та банківського сектору.

Так, 25-27 травня 2020 р. науковці кафедри фінансів, зокрема, завідувач кафедри, професор Гончаренко Ірина, професори Березіна Олена та Пріхно Ірина, доценти Дудченко Наталія  та Бережна Леся взяли участь у онлайн-лекторії від Національного банку України та Київської школи економіки. Спікерами лекторію були науковці з університетів США та Міжнародного валютного фонду: «Як впливає монетарна політика на домогосподарства?»  Девід Бергер, PhD, доцент, Університет Дюка (США), «Глобальний індекс невизначеності»  Давіде Фурчері, PhD, заступник начальника відділу у дослідницькому департаменті, Міжнародний валютний фонд, «Коливання заробітної плати протягом економічного циклу»– Барт Хобейн, PhD, професор, Університет штату Аризона (США).

28-29 травня 2020 року завідувач кафедри фінансів, професор Гончаренко Ірина, професор Березіна Олена, доцент Бережна Леся взяли участь у щорічній дослідницькій конференції центральних банків України та Польщі «Ринок праці та монетарна політика», що була проведена за підтримки Проєкту технічної допомоги Канада – МВФ «Розбудова інституційної спроможності НБУ» та Київської школи економіки. Учасники конференції обговорювали такі питання: вплив монетарної політики на економічну нерівність; вплив економічних циклів на монетарну політику; міграція та її вплив на стійкість країн у довгостроковій перспективі; продуктивність праці та динаміка заробітних плат на ринку, де домінує один роботодавець; вплив заробітних плат на інфляцію. Спікери конференції –представники центральних банків, фінустанов та провідних університетів Сполучених Штатів Америки, Канади, Швеції, Іспанії, Польщі.

Також 28 травня 2020 року під час онлайн-дискусії «Як освіті наздогнати потреби ринку»завідувач кафедри фінансів, професор Гончаренко Ірина, професор Березіна Олена, доцент Бережна Леся обговорили з колегами з інших ЗВО та Міністерства освіти і науки України нагальні питання забезпечення якості вищої освіти, а також відповідності підготовки здобувачів потребам ринку. Спікерами дискусії були Ольга Купець (професор KSE), Єгор Стадний (заступник Міністра освіти та науки України),  Марина Отт (аналітикиня VoxUkraine) та Ольга Погарська (начальник управління економічного аналізу НБУ).

«Кафедра фінансів Черкаського державного технологічного університету висловлює щиру подяку Національному банку України за надану можливість отримати неоціненний практичний і теоретичний досвід, обговорити зміни та інновації фінансового сектору, тим самим забезпечити в підготовці здобувачів високу якість навчальних матеріалів, тісний зв’язок теорії та практики відповідність отриманих знань, умінь, навичок і компетентностей реальним потребам ринку»,  зазначила завідувач кафедри фінансів, професор Ірина Гончаренко.