Вебінари від компанії Clarivate Analytics

Викладачі кафедри фінансів з ефективністю використовують всі можливості дистанційного навчання, займаються науковою діяльністю, а також беруть участь у різноманітних вебінарах, відеоконференціях, міжнародних програмах тощо.

Відтак, 24 квітня 2020 року відбувся вебінар на тему: «Етика наукових публікацій та інструменти підвищення їх якості – Web of Science і Антиплагіат» в якому взяли участь завідувач кафедри фінансів, професор Гончаренко Ірина Георгіївна, професор Березіна Олена Юріївна та доцент Бережна Леся Віталіївна.

Під час вебінару прозвучали доповіді на теми: «Наукові журнали: хороші, погані і хижацькі» та «Антиплагіат: як проблему перетворити в помічника». Обговорювалися питання критеріїв якості наукових публікацій та журналів, практики відкликання публікацій – як істотного механізму підтримки етичних стандартів у науці.

Аналізували проблематику ефективності застосування «системи антиплагіату» для наукових публікацій. Учасниками вебінару було відзначено, що система виявлення запозичень повинна бути вірним помічником редактора наукового видання.

Дякуємо лекторам вебінарів, зокрема, Валентину Богору, керівнику відділу освітніх програм Clarivate Analytics та Юрію Чеховичу, к.ф-м.н., виконавчому директору компанії «Антиплагіат»!