У День Європи працюємо над актуальним питаннями європейської інтеграції та повоєнної відбудови України

За підтримки Інформаційного центру ЄС в Черкаській області, який працює на кафедрі фінансів факультету економіки та управління ЧДТУ, здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри фінансів взяли участь у низці заходів, присвячених актуальним питанням європейської інтеграції та єдності України і ЄС.   

  1. Участь у вебінарі AIB-CEE «Розбудова стійкої України в нових геополітиних реаліях: які наслідки для теорії та практики міжнародного бізнесу?» (9 травня 2024 року). Організатори: Представництво AIB у Центральній та Східній Європі та Українська асоціація розвитку менеджменту та бізнес-освіти. Мета: дослідження та обговорення викликів кризи, спричиненої російським вторгненням на Україну, а також її наслідків для України, європейського континенту та світової спільноти. Ця криза зумовила переоцінку стратегій міжнародного бізнесу, підкресливши необхідність узгодження з принципами міжнародного розвитку, створення спільної цінності (CSV), корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) і сталого розвитку.
  2. Участь у вебінарі «Програма ЄС Еразмус+ та можливості eTwinning для розвитку педагогічної, шкільної та дошкільної освіти на шляху до євроінтеграції» (9 травня 2024 року). Організатори – МОНУ, Національний Еразмус+ офіс в Україні. Мета – представлення можливостей Програми ЄС Еразмус+ та eTwinning для розвитку педагогічної, шкільної та дошкільної освіти на шляху до євроінтеграції, обговорення результатів та впливу проєктів Еразмус+ з розвитку потенціалу, партнерств співпраці та Жан Моне у сферах педагогічної, шкільної та дошкільної освіти України, а також результатів та впливу проєктів eTwinning у сферах педагогічної, шкільної та дошкільної освіти України.
  3. Участь у вебінарі «Солідарність ЄС з Україною: інсайти із соціальних дій проєктів Еразмус+» (13 травня 2024 р.) Організатори – Web2Learn в рамках проєкту AGILE, що фінансується ЄС, спрямованого на підвищення стійкості вищої освіти до кризових ситуацій, пов’язаних з біженцями. Мета – представлення та обговорення досвіду лідерів проєктів, що фінансуються ЄС, висвітленого у публікації Європейської Комісії «Будуємо надію для України». Обговорення стратегій, викликів та успіхів лідерів у наданні допомоги та зміцненні стійкості, соціальної інтеграції та солідарності через освіту та громадянську активність. Сесія має на меті слугувати платформою для обміну знаннями, надихати на подальші громадські дії та зміцнювати мережу організацій та осіб, відданих підтримці України.
  4. Бакалаври та магістри спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» у курсі лекцій «Регіональна політика ЄС» (13 травня 2024 року). Організатор – Центр досконалості імені Жана Моне Львівського національного університету імені Івана Франка «Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій». Лектор – Франческо СПЕРА (Університет Саленто, Італія). Курс складається з 6 лекцій, присвячених становленню та розвитку регіональної політики ЄС, її структурі та фінансовим інструментам ЄС у сфері її реалізації. У курсі йдеться про залучення місцевої влади до участі у діяльності і формуванні політик на рівні ЄС.

 

Віримо в Перемогу!

Прямуємо разом!