Удосконалюємо фінансову грамотність: заходи 4-го дня Всесвітнього тижня грошей

21 березня 2024 р. у межах Global Money Week, що триває у Черкаському державному університеті за ініціативи кафедри фінансів, відбувся перегляд епізоду британського документального серіалу «Еволюція грошей» (The Ascent of Money).

«Еволюція грошей» – екранізація світового фінансового бестселеру професора Гарвардського університету Ніла Фергюсона, в якій він розкладає по поличках складні поняття зі сфери економіки та фінансів.

Під час перегляду стрічки, головна ідея якої: «Захисти себе від майбутніх ризиків!», молодь дізналась історію сучасного страхування; причини «краху» соціальної системи Японії; хто, де, коли і чому вперше створив страховий фонд; чому не працює система страхування ризиків, спричинених масштабними катастрофами; який урок нам дають катастрофічні стихійні лиха щодо нашої незахищеності; у чому полягала, як проходила та що дала економіці Чилі нова пенсійна реформа, які її переваги та недоліки; зміст поняття «стагфляція»; сутність хеджування та з якими деривативами працюють хедж-фонди; чи існує кращий спосіб страхування ризику у цьому нестабільному світі.

Також, у межах заходів від Junior Achievement Ukraine @Junior Achievement Ukraine для дітей та молоді викладачі кафедри фінансів мали чудову нагоду пограти зі студентами у гру «Правда чи Брехня», яка дозволила перевірити знання студентів про фінансові поняття та забезпечила неперевершений досвід діалогу та обговорення.

Дякуємо розробкам гри за можливість весело та ефективно передати важливі фінансові категорії.

Студенти ЧДТУ в межах Global Money Week також отримали можливість взяти участь у вебінарах від Національного банку України:

1) “Кібербезпека та схеми шахрайства у воєнний час”. Спікером виступила Тетяна Машлаковська, головний експерт Департаменту комунікацій Національного банку України. Учасники дізнались як захистити акаунти в соцмережах та смартфонах; правила безпечних онлайн-покупок; телефонне шахрайство та ознаки телефонної розмови з шахраєм; що таке фінансовий номер телефону та як його захистити; схеми крадіжки фінансового номера телефону; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.

2) “Національний банк: історія створення та основні досягнення”. Спікер: Денис Толочко, директор Музею грошей Національного банку України. Студенти мали нагоду дізнатись про історію становлення та розвитку банківської справи в Україні, як виник центральний банк, як з’явилася гривня та де виготовляють українські гроші.

Дякуємо спікерам за неймовірно цікаву і корисну інформацію.

Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє!

 

Ставайте учасником Global Money Week! Приєднуйтесь до нас!

Долучайтесь до заходів GMW-2024 разом з кафедрою фінансів!

Дякуємо Силам оборони України за можливість взяти участь у GMW-2024!

 

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 та #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024 #кафедрафінансівчдту