Участь студентки кафедри фінансів у VI Зимовій школі з європейських студій

Із 29 січня по 2 лютого 2024 року студентка четвертого курсу бакалаврату Анна Башинська, що навчається за освітньою програмою «Фінанси і кредит» на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», взяла участь у VI Зимовій школі з європейських студій «Соціальна політика ЄС і політика згуртування: Розробка політик та імплементація». Онлайн-школа була організована Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова (м.Київ) в рамках імплементації проєкту Жан Моне Центром досконалості Жана Моне «Європейські Студії соціальних інновацій в освіті» та у синергії з проєктами напряму Еразмус+ КА2 «Університети-Громади: Посилення співпраці» та Кафедра Жана Моне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій», а також Львівським національним університетом імені Івана Франка, Західноукраїнським дослідницьким центром з європейських студій.

Мета цього заходу полягала в поглибленому вивченні та поширенні знань з європейських студій у сфері соціальної політики та політики згуртування ЄС. Учасники школи – 126 здобувачів вищої освіти з різних куточків України отримали можливість взяти участь у лекціях і семінарах, спрямованих на розгляд актуальних аспектів європейської інтеграції.

«Набуті знання про соціальну політику ЄС є цінним ресурсом для студентів-фінансистів, адже саме ці знання дозволяють проаналізувати соціальні проблеми, підібрати та запропонувати до обговорення ефективні фінансові механізми їх вирішення, а також визначити шляхи адаптації європейських підходів та кращих практик до внутрішньої ситуації. Участь в таких подіях дозволяє студентам розширити свій культурний та науковий горизонт, отримати нові погляди на соціальні проблеми та досвід роботи в міжнародному середовищі» – зазначила завідувачка кафедри фінансів, доктор наук з державного управління, професор Ірина ГОНЧАРЕНКО.

Кафедра фінансів щиро вітає Анну з успішною участю у VI Зимовій школі з європейських студій та пишається її активним залученням до вивчення та обговорення актуальних тем у сфері європейської інтеграції.