У ЧДТУ нагородили переможців V Регіонального турніру з фінансової грамотності у Черкаській області

15 лютого 2024 року у Черкаському державному технологічному університеті зібралися переможці, учасники, журі, організатори та партнери V Регіонального турніру з фінансової грамотності для учнів 10-11 класів у Черкаській області для підбиття підсумків та церемонії нагородження переможців. Турнір, спрямований на створення сприятливих умов для реалізації та розвитку творчих і дослідницьких здібностей школярів у підвищенні фінансової грамотності і забезпеченні фінансової освіти, формуванні фінансової культури і фінансової поведінки молоді, дозволив учнівським командам показати своє розуміння надзвичайно актуальної та серйозної теми – «Фінансова оборона України в умовах воєнного стану». Команди, що перемогли у першому турі, мали доповнити конкурсну роботу кейсом «Фінансова підтримка ЄС України в умовах війни: джерела, обсяги та напрями» та презентувати її у фіналі. Турнір тривав у період із 18 грудня 2023 року по 27 січня 2024 року, а участь в ньому взяли 12 команд навчальних закладів Черкащини.

Разом з Черкаським державним технологічним університетом організатором турніру виступив комунальний навчальний заклад «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради». Підтримали захід Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаська міська рада, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, ЧГРУ АТ КБ «ПриватБанк», Черкаська обласна дирекція АБ «Укргазбанк», Ротарі Клуб Черкаси Синергія за участі Французько-Українського міждержавного комітету.

Дуже приємно, що молодь не просто взяла участь цьому турнірі, а показала високі результати і стала переможцями. Багато випускників кафедри фінансів ЧДТУ стали керуючими банків, та обійняли високі посади в успішних українських та міжнародних організаціях. Переможці регіонального турніру з фінансової грамотності представили перспективні проєкти, цікаві ідеї, тож я вірю, що в майбутньому Ви переможете на ринку праці, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег ГРИГОР, побажавши усім подальших успіхів.

Від колективу факультету економіки та управління вітаю Вас з участю та перемогою. Цей турнір важливий тим, що він відкриває можливості підвищення творчих, дослідницьких здібностей у галузі фінансів, а також фінансову грамотність, фінансову культуру та фінансову поведінку молоді в сучасних умовах, враховуючи сучасні виклики кібершахрайства, яке негативно впливає на сферу фінансів, – зауважив декан факультету економіки та управління Віктор ДЕМИДЕНКО.

З привітаннями до команд-учасників та їх тренерів звернулися члени суддівської колегії турніру – директор Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Тетяна ХАРЕНКО (голова журі); директор Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Ростислав НІКОНОВ; методист КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Анатолій ХАРЧЕНКО, консультанти 1 категорії відділу фінансової просвіти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Лєна ПРИЛУЦЬКА та Ганна КУЩАК; завідувачка кафедри фінансів, членкиня Ротарі Клуб Черкаси Синергія Ірина ГОНЧАРЕНКО.

Дякую всім за те, що Ви разом з нами. Завдяки Вам діти розуміють, що фінанси – стосуються кожного. Треба вміти розумітися і на особистих фінансах, і що взагалі відбувається з фінансами в державі. Адже фінансовий фронт один із найпотужніших і найважливіших чинників нашої перемоги. Сьогодні серед журі випускники нашої кафедри, і в принципі, куди б Ви не зайшли: чи це банк, чи страхова компанія чи податкова, всюди присутні випускники кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету, – наголосила завідувачка кафедри фінансів Ірина ГОНЧАРЕНКО. З історією та сьогоденням кафедри фінансів ЧДТУ, роботою та здобутками кафедри у сфері фінансової просвіти молоді ознайомила присутніх доцент кафедри фінансів Леся БЕРЕЖНА.

Всі учасники турніру та їх тренери отримали подяки від ректора Черкаського державного технологічного університету та заохочувальні призи від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Подяками Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації були нагороджені команди-переможці та тренери команд.

Від спонсорів турніру – Французько-Українського міждержавного комітету Ротарі Клуб кожен учасник команд–переможців отримав цінний подарунок:

  • учні з команди «Золотий запас» Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради Черкаської області (І місце) – були нагороджені ноутбуками;
  • учні з команди «АVANS» Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 Черкаської міської ради Черкаської області (ІІ місце) були нагороджені планшетами;
  • учні команди «Financial Harmony» Черкаського державного бізнес-коледжу (ІІІ місце) – повербанки.

Тренери команд-переможців – Любов ПОДРУШНЯК – вчитель Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради Черкаської області; Ольга СУХЕНКО – вчитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 Черкаської міської ради Черкаської області та Анжела ГРИЛІЦЬКА – викладач Черкаського державного бізнес-коледжу, були нагороджені смарт-годинниками.

Вітаємо всі учнівські команди і щиро бажаємо Вам зберігати вогник фінансової свідомості у своєму серці і нехай він освітлює Ваш шлях до нових звершень! Щиро дякуємо тренерам команд за їх активну роботу на ниві фінансової просвіти молоді!

Висловлюємо щиру подяку партнерам за співпрацю з метою підвищення  фінансової грамотності молоді та формування призового фонду турніру, суддівській колегії – за професійну експертизу та об’єктивну оцінку робіт учасників!

Дякуємо силам оборони України! Віримо, все буде Україна!