Вітаємо переможців V-го Регіонального турніру з фінансової грамотності у Черкаській області

Формування фінансової грамотності серед молоді для кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету є одним із пріоритетів. Згідно з дослідженнями фінансова грамотність молоді в Україні є на низькому рівні, і співробітники кафедри фінансів прагнуть це змінити. Саме тому, у період із 18 грудня 2023 року по 27 січня 2024 року Черкаським державним технологічним університетом і комунальним навчальним закладом «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» був проведений V Регіональний турнір з фінансової грамотності у Черкаській області для учнів 10-11 класів.

 Турнір організовано за підтримки Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської міської ради, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ЧГРУ АТ КБ «ПриватБанк», Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк», Ротарі Клуб Черкаси Синергія за участі Французько-Українського міждержавного комітету.

27 січня 2024 р. відбувся фінал у онлайн режимі. Команди-учасниці презентували підготовлені роботи на тему «Фінансова оборона України в умовах воєнного стану» разом з кейсом «Фінансова підтримка ЄС України в умовах війни: джерела, обсяги та напрями» та виборювали першість. Журі турніру надзвичайно високо оцінили підготовку команд хоча тема і кейс були непростими.

До складу журі V Регіонального турніру з фінансової грамотності увійшли:

Тетяна ХАРЕНКО – директор Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради;

Віктор ШУРШИН – директор філії Черкаського ГРУ АТ КБ «ПриватБанк», кандидат економічних наук;

Ростислав НІКОНОВ – директор Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк»;

Ірина ГОНЧАРЕНКО – завідувач кафедри фінансів ЧДТУ, доктор наук з державного управління, професор;

Олена БЕРЕЗІНА – кандидат економічних наук, професор кафедри фінансів ЧДТУ;

Леся БЕРЕЖНА – кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ЧДТУ;

Лєна ПРИЛУЦЬКА – консультант 1 категорії відділу фінансової просвіти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

Ганна КУЩАК – консультант 1 категорії відділу фінансової просвіти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

Анатолій ХАРЧЕНКО – методист КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

 Суддівською колегією оголошено наступні результати:

 І місце

Команда «Золотий запас» Смілянської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради Черкаської області, тренер – вчитель Любов ПОДРУШНЯК;

ІІ місце

Команда «АVANS» Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 Черкаської міської ради Черкаської області, тренер – вчитель Ольга СУХЕНКО;

ІІІ місце

Команда «Financial Harmony» Черкаського державного бізнес-коледжу, тренер – викладач Анжела ГРИЛІЦЬКА.

 Вітаємо переможців!!!!!

 Команди, які посіли призові місця, запрошені 15 лютого 2024 року о 12.00 до Черкаського державного технологічного університету на церемонію нагородження цінними подарунками, які приготували партнери-спонсори.

Також всім учасникам турніру, без виключення, буде презентована брендова продукція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Дякуємо всім командам за вашу участь, гарні роботи. Дякуємо, що цікавитесь, що хочете бути фінансово грамотними та впевнено приймати фінансові рішення.

Шановні партнери висловлюємо вам щиру подяку за підтримку та формування призового фонду V Регіонального турніру з фінансової грамотності у Черкаській області та вашу особисту участь у якості членів журі.

Щиро дякуємо нашому партнеру комунальному навчальному закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», безпосередньо Анатолію Харченку за допомогу в організації та проведенні V Регіонального турніру з фінансової грамотності у Черкаській області.

Дякуємо силам оборони України за можливість проведення Турніру!