Тиждень заощаджень в ЧДТУ

Із 30 жовтня до 3 листопада Черкаський державний технологічний університет долучився до святкування Всесвітнього дня заощаджень, який, як завжди в цей період, організував  Національний банк України. Серед онлайн-заходів від експертів НБУ та Музею грошей були запропоновані вебінари, майстер-класи, воркшопи зі складання власного фінансового плану а також презентація освітньої онлайн-платформи «Гаразд» та навчальних матеріалів з теми заощаджень.

Викладачі та студенти освітньої програми «Фінанси і кредит» теж стали слухачами цікавих заходів та ініціатив від Нацбанку, зокрема:

вебінарів від старшого зберігача фондів “Музею грошей” НБУ Андрія Бойко-Гагаріна в онлайн-форматі на тему “Таємниця давніх скарбів – витоки історії заощадження”; 

ознайомились із презентацією освітньої онлайн-платформи «Гаразд»

а також:

– відвідали 1 листопада урок фінансової грамотності, який відбувся на лекції «Заощадження у військовий час» від стейкхолдера – керуючої відділенням ПУМБ Черкаси Іллєнко Л.Д.

– взяли участь 3 листопада у дослідницькому онлайн семінарі НБУ, під час якого Сергій Швець (старший науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України) представив результати дослідження «Фіскально-монетарна взаємодія для пом’якшення загрози фіскального домінування під час післявоєнної відбудови України».

Серед питань, що були розглянуті – загрози фіскального домінування та особливості узгодження монетарної та фіскальної політики для досягнення цінової та боргової стабільності.

Дякуємо всім організаторам та спікерам за можливість підвищити рівень фінансової грамотності та культури наших студентів.

Дякуємо силам оборони за можливість брати участь у таких заходах!