Із 2 по 25 серпня 2022 року завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко та доцент кафедри Леся Бережна взяли участь в освітньому курсі «Школа з фінансової грамотності «Талан»

Із 2 по 25 серпня 2022 року завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко та доцент кафедри Леся Бережна взяли участь в освітньому курсі «Школа з фінансової грамотності «Талан», який реалізовувався Національним банком України у співпраці з Міністерством освіти та науки України.

Величезна подяка Заступнику Голови НБУ О.В.Шабану, Генеральному директору директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України О.В.Єресько, організаторам та модераторам Лесі Войтицькій та Інессі Беспалко, спікерам Денису Толочко, Марті Костів, Тетяні Машлаковській, Вікторії Ролік, Олені Тригуб, Олесі Шніцер, Марті-Марії Костів, Олені Малій, Богдану Пшеничному, Володимиру Туницькому, Тетяні Машлаковській,  Тетяні Юхименко, Дмитру Боярчуку, Наталії Зінченко, Артему Корнецькому, Михайлу Пацану, Раїсі Федоровській, Ользі Лобайчук та ін.

Серед актуальних тем, які розглядались спікерами та учасниками школи, були такі теми: «Формування фінансової культури українців. Заходи НБУ», «Історичний розвиток національної грошової одиниці в контексті становлення української державності» – віртуальна екскурсія «Музей грошей НБУ», «Форми грошей та захист банкнот гривні», «Сімейний бюджет: фінансова дисципліна на шляху до фінансового успіху», «Банківська система України. Особливості роботи у воєнний час», «Ефективне користування банківськими продуктами», «Депозити та їх роль у розвитку економіки держави», «Особливості використання кредитних продуктів. Формування кредитної історії», «Діяльність небанківських фінансових установ», «Страхування та його види», «Що потрібно знати про інфляцію», «Податкова система України та основні види податків», «Зайнятість населення. Розвиток підприємництва в Україні», «Інвестиції та інвестиційний клімат в Україні», «Шахрайство у сфері фінансових послуг», «Захист прав споживачів фінансових послуг».

Дякуємо за Вашу роботу, за можливість долучитися до літньої школи з фінансової грамотності ТАЛАН!!! Як завжди неперевершено: професійно, інформативно, доступно, корисно, цікаві спікери, модератори, якісні ілюстративні матеріали, організація на високому рівні! Це все є неймовірно цінним в наш важкий час. Дякуємо за Вашу підтримку, за можливість отримання нових знань, за єднання у такий спосіб із викладачами з усієї України, за можливість бути дотичними до підвищення фінансової грамотності, фінансової культури, а, отже, й фінансової інклюзії нашої молоді!

Запрошуємо здобувачів вищої освіти та усіх охочих долучатися до Сайту «ТАЛАН» https://talan.bank.gov.ua/ та Сторінки Financial Literacy Ukraine у Facebook: https://www.facebook.com/finlitukraine .

Все буде Україна!