Участь у практичному семінарі Національного банку України «Тенденції та новації регулювання фінансового сектору в Україні»

15-16 квітня 2021 р. викладачі кафедри фінансів взяли участь у практичному семінарі Національного банку України «Тенденції та новації регулювання фінансового сектору в Україні», який зібрав в онлайн-форматі понад 150 учасників з 32 вищих закладів освіти Києва, Одеси, Харкова, Дніпра, Сум, Черкас та інших міст України.

Такі регулярні зустрічі доносять викладачам та студентам актуальну інформацію про діяльність НБУ.

Упродовж двох днів фахівці Національного банку з департаментів фінансової стабільності, нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ презентували слухачам актуальні тренди та особливості регуляції фінансового ринку.

Програма семінару охопила такі питання:

поточні тенденції та вплив пандемії COVID-19 на фінансовий сектор;

мета, графік запровадження, методика і приклади розрахунків нормативу довгострокової ліквідності NSFR, який з 1 квітня 2021 року є обов’язковим для банків;

теоретичні засади і практичні кейси розрахунку процентного ризику банків;

презентація оновлено Індексу фінансового стресу – важливого індикатору фінансової стабільності;

перші підсумки роботи страхових та фінансових компаній, лізингодавців та ломбардів під наглядом НБУ, законодавчі зміни та нові підходи до регулювання діяльності учасників небанківського фінансового ринку.

 

Кафедра фінансів Черкаського державного технологічного університету вкотре щиро дякує Департаменту фінансової стабільності за можливість долучитися до таких важливих заходів! Як завжди на високому рівні ‒ професійно, цікаво, змістовно і корисно!