У ЧДТУ в межах Global Money Week переглянули та обговорили фільм про події напередодні економічної кризи

25 березня 2021 року у межах Global Money Week,  що триває у Черкаському державному університеті, за ініціативи кафедри фінансів відбувся перегляд американського драмедійного фільму «Гра на пониження» (The Big Short), у якому розгортаються події напередодні глобальної економічної кризи 2008 року.  Фільм знятий режисером Адамом МакКеєм за книгою Майкла Льюїса «Гра на пониження. За кулісами світової фінансової кризи» про нарощування бульбашки на ринку нерухомості у Сполучених Штатах у 2000-х роках. 

Фільм «Гра на пониження» про фінансові махінації напередодні кризи 2008 року став своєрідною відповіддю на цілу низку кінострічок про спекуляції та Волл-стріт. Герої стрічки МакКея – фінансові генії, які змогли передбачити кризу, коли тисячі фондових гравців не бачили і не хотіли бачити це. Фільм «Гра на пониження» претендував на «Оскар» у п’яти номінаціях та здобув найвищу кінематографічну нагороду «за кращий адаптований сценарій».

Під час обговорення стрічки авдиторія звернула увагу на фінансові установи, фінансові терміни, фінансові поняття та інструменти, які зустрічалися у фільмі.

Принагідно викладачі кафедр факультету економіки та управління ЧДТУ заохотили молодь не припиняти вдосконалювати фінансову грамотність, адже фінансова грамотність – це прямий шлях до успішної кар’єри, добробуту та самодостатності. 

Додатково:

Книга Майкла Льюїса «Гра на пониження. За кулісами світової фінансової кризи» опублікована у 2010 році видавництвом W. W. Norton & Company, упродовж 28 тижнів перебувала у списку бестселерів за версією The New York Times. Український переклад вийшов з друку в 2017 році у видавництві Клуб сімейного дозвілля.