Вітаємо науковців ЧДТУ з високою оцінкою результатів дослідження «Концептуальні засади глобального партнерства для місцевого сталого розвитку»

Фундаментальне дослідження «Концептуальні засади глобального партнерства для місцевого сталого розвитку», що виконувалось науковцями Черкаського державного технологічного університету, отримало високу оцінку експертів МОНУ, і зайняло почесне восьме місце серед економічних досліджень, виконаних ЗВО і науковими установами України. Мета фундаментального дослідження полягала у розробленні концептуальних засад розвитку глобального партнерства задля сталого місцевого розвитку на засадах ефективних соціальних комунікацій, міжрегіональної кооперації та транскордонного співробітництва. За результатами дослідження опубліковано 12 монографій (з них 5 – у закордонних виданнях), 3 підручники / навчальні посібники, 71 стаття у наукових фахових виданнях України та міжнародних наукових виданнях (15 з них входять до НМБД Web of Science, 41 – до НМБД Index Copernicus), захищено 3 дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук та кандидата наук. Отримані результати наукового дослідження пройшли апробацію на 110 міжнародних науково-практичних конференціях.

Вітаємо керівника дослідження, д.е.н., професора Петкову Лесю Омелянівну, завідувача кафедри міжнародної економіки та бізнесу, а також команду проєкту, до складу якої увійшли науковці факультету економіки та управління (кафедр фінансів; міжнародної економіки та бізнесу; економічної кібернетики та маркетингу; обліку, аналізу і оподаткування; економіки та управління), факультету гуманітарних технологій (кафедр філософських та політичних наук; прикладної лінгвістики),  будівельного факультету (кафедри екології).

Проєктна група від кафедри фінансів: Гончаренко Ірина Георгіївна – завідувач кафедри фінансів, професор, д.н.держ.упр.; Березіна Олена Юріївна – професор, к.е.н.; Бережна Леся Віталіївна – доцент, к.е.н.; Ткаченко Юлія Володимирівна – доцент, к.е.н.

Результати експертної оцінки затверджені наказом МОН України № 213 від 17.02.2021 року «Про затвердження переліку анотованих звітів за закінченими у до 2019 році дослідженнями і розробками та звітів за етапом 2019 року досліджень і розробок ЗВО та наукових установ, що належать до сфери управління МОН України, з результатами експертизи».